Zamówienia na świeże pieczywo można składać od 10 MAJA 2024 do 04 CZERWCA 2024. do godz 20:00. Wysyłka 10 CZERWCA 2024r. Zamówienia z samymi suchymi produktami będą realizowane w miarę możliwości na bieżąco. Przesyłki z samymi suchymi produktami wysyłamy również do Danii, Holandii, Irlandii, Niemiec, Szwecji, Włoch.
Informacje dla alergików: w zakładzie przetwarzane są orzechy, sezam, soja, nabiał, jaja.

O nas

Świeże produkty dla osób chorych na Celiakie i na diecie bezglutenowej.

scroll-icon

Kochaj
Służ
Dbaj

Jako piekarnia chcemy rzucić wyzwanie
obecnemu stanowi rzeczy jaki otacza nas,
zewsząd w produkcji i w handlu.

Wierzymy, że każdy człowiek ma prawo do zdrowego jedzenia, że każdy ma prawo zadbać o swoją rodzinę, a szczególnie swoje dzieci. Wierzymy, że otaczająca nas pospolitość, wszechobecne reklamy, które komunikują nam jakich mamy dokonywać zachowań, jest zwrócona przeciwko nam. Wierzymy, że konsumpcja i pęd do niej nie jest nakierowany na nasze dobro i z troski o nas.

Wierzymy, że można to zmienić!

Dlatego pieczemy zdrowy chleb, sprowadzamy zdrowe produkty i surowce, bo zależy nam, żeby nasz wyrób był etyczny. Nie chcemy go rozreklamować, ale chcemy ogłosić przesłanie, że wierzymy w możliwość dostępu do zdrowego, prawdziwego, nie przetworzonego jedzenia.

Wierzymy że dobry chleb to rzemiosło, nie fabryka. Wierzymy że dobre warzywa to małe rolnicze gospodarstwo nie kombinat z monokulturami. Wierzymy że wysoka technologia zniszczyła to czym karmili się nasi dziadkowie i czasem rodzice. Zostało nam wspomnienie z przeszłości. Obecne nazwanie produktu „dziadunia“ lub „babuni“ nie zaklina rzeczywistości i takim się nie staje niestety.

Wierzymy, że możemy krok po kroku zmieniać nasze zakupowe przyzwyczajenia i inspirować się wzajemnie do zrównoważonych zachowań w stylu naszego odżywiania. Często również przez powrót do wspólnych posiłków przy jednym stole o tym samym czasie we wspólnym gronie. To buduje relacje. A co mamy ważniejszego? Kiedy siadam z rodziną przy stole i mogę zidentyfikować każdy produkt, który na nim leży jako zdrowy wiem że to niezwykły przywilej.

Wyniki badań na zawartość glutenu

Przedstawiamy Wam wyniki badań konsumenckich na zawartość glutenu wykonanych w naszym laboratorium.

Jak widać z roku na rok zwiększa się świadomość producentów i ich dbałość o wolne od glutenu surowce i bezpieczne procesy produkcji. Pamiętajmy jednak, że są to jednostkowe wyniki konkretnej partii produktów. To, czy następna partia też będzie wolna od glutenu czy też gluten będzie zawierała, zależy już od producenta.

Sprawozdanie z badań nr BK-080416-28

Sprawozdanie z badań nr BK-080416-28

Sprawozdanie z badań nr BK-080416-28

Sprawozdanie z badań nr BK-080416-28

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli będziesz nadal korzystać z tej strony, założymy, że akceptujesz naszą politykę prywatności.